جستجو

خبرنامه

اشتراک

آرشیو

اصول رقابت سیاسی در انتخابات از نگاه رهبری

 

گزیده بیانات رهبر انقلاب اسلامی درباره اصول رقابت سیاسی در انتخابات:

بازیگران عرصه سیاسی برای این كه رقابت سیاسی سالمی داشته باشند باید به مجموعه‌ای از اصول توجه كنند و رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز اصول رقابت سیاسی سالم را طی بیست و دو سال اخیر تبین كرده‌اند. به عنوان مثال ایشان در نماز جمعه 22 بهمن سال 1390 درباره فضای رقابت در آستانه انتخابات فرمودند:«آنچه در انتخابات لازم است، رقابت سالم است؛ رقابتِ بدون تهمت‌زنى و بدگویى به يكديگر است. فضاى انتخابات بايد سالم باشد.» 1390/11/14در این مقاله، این اصول که مجموعه‌ای از بایدها و نبایدهای رقابت سیاسی از نگاه مقام معظم رهبری است، گرد آوری شده تا ان شاء الله نصب العین مردم، مسوولان و نامزدهای انتخاباتی باشد و امید است که همه، این نصایح گهربار را در عمق وجودمان جاری کنیم. 

الف) بایدها 

1- رقابت انتخاباتی در چهارچوب نظام باشد

ادامه مطلب...

اخلاق انتخاباتی (1)

 

جمهوریت یکی از عناصر مهم تشکیل دهنده نظام مقدس جمهوری اسلامی است که در جهت عینیت بخشیدن به آن، همه ساله، انتخابات متعدد و مهمی برگزار می گردد و مقام های عالی رتبه و منصب های مهمی به وسیله مردم، با واسطه یا بدون واسطه انتخاب می شوند. در هر انتخابات، افراد و گروه های مختلف با افکار و اهداف متفاوت می کوشند با ارائه شایستگی های خود، در رقابتی طاقت فرسا، آرای مردم را از آن خود کنند تا توفیق خدمت هر چه بیشتر به مردم و نظام اسلامی و رضایت خدا را به دست آورند. به همین دلیل، از آغاز تا پایان تبلیغات و از پیروزی یا شکست تا پس از آن، افراد و گروه ها، نامزدها و هوادارانشان و پیروز شدگان و شکست خوردگان در انتخابات باید، در همه حال، اخلاق و آداب اسلامی را رعایت کنند و از انصاف و عدالت خارج نشوند که توفیق خدمت و رضایت خداوند جز از این طریق به دست نمی آید. بنابراین، تبیین انتخابات با تمامی مراحل و جنبه های آن از دیدگاه احادیث و آیات الهی امری بسیار ارزشمند و پسندیده است تا با عمل به آن الگویی مناسب در اختیار جهانیان و همه پویندگان راه حق قرار دهیم و راه و روش خود را از جویندگان زر و زور و قدرت جدا کنیم که «ما تشنگان خدمتیم، نه شیفتگان قدرت» و خداخواهیم، نه دنیاطلب و

ادامه مطلب...

رؤیا تبدیل به واقعیت می‌شود! نوع سبک زندگی در آمریکا

 

تأمل در سبک زندگی آمریکایی اهمیت ویژه‌ای دارد، چرا که از سویی تجلی اوج مدرنیته در زندگی است و از سوی دیگر رؤیای بسیاری از مردم جهان و حتی بسیاری از مردم ایران است! رؤیاپردازی و شانس رسیدن به این رؤیا از ضرورت‌های این زندگی است، همچنانکه برای بسیاری از مردم، امکان ورود به این رؤیا با لاتارى رقم خورده است و می‌خورد. چرایی این ضرورت، محور یادداشتی است که در ادامه می‌آید. ضرورتی که حتی در زندگی جامعه‌ی ایرانی در حال رُخ نمودن است. قرعه‌کشی‌های مختلف برای حساب‌های قرض‌الحسنه و محصولات مختلف غذایی و...، پیامک‌های فراوان که دعوت به شرکت در مسابقه و آزمودن شانس می‌کنند و تصویر خودروهای پُراز پول، همه وهمه نشان از جایگاه ویژه‌ای است که شانس در زندگی ما برای خود دست و پا کرده است. 

رؤیای آمریکایی
وجود سرزمینی بکر در غرب دور که آب وهوای مهم‌تر از همه، ذخایر معدنی بی‌نظیری داشت، سرمایه‌داران بی‌شمار و سودجویان را به سوی خود کشید. از سوی دیگر

ادامه مطلب...

ویژگی های یک دوست خوب و شایسته

 

در روايات اسلامي معيارهايي براي دوست خوب ذكر شده است.

امام علي(ع) مي فرمايد: "دوست واقعي كسي است كه برادر خود را در سه حالت: گرفتاري، هنگامي كه غائب است و پس از مرگ ياري رساند".

دوست آن باشد كه گيرد دست دوست در پريشان حالي و درماندگي  

در جاي ديگر حضرت مي فرمايد:‌ "هر كس تو را به خانة آخرت فرا خواند و تو را در راه عمل كردن براي آخرت ياري رساند، دوست مهربان است".

در حديثي جامع امام حسن(ع) خصوصيات دوست خوب را اين چنين بيان داشته اند:‌ 

ادامه مطلب...

انتخاب نامزد اصلح از دیدگاه آیات، روایات، امام خمینی و مقام معظم رهبری

در جامعه ی مردم سالار دینی، انسان مختار و در انتخاب روش زندگی آزاد است و سرنوشت او طبیعتاً باید به دست خودش تعیین گردد.
با توجه به اینکه همه ی انسان ها باید بتوانند در امور مملکت خود که به سرنوشت آنها مربوط است دخالت داشته باشند و چون ممکن نیست که همه ی مردم مستقیماً در امور دخالت نمایند، لذاست که تشکیل حکومت برای زندگی اجتماعی ضرورت پیدا می کند.
پس مردم باید با رای آزاد خود فرد یا افراد صالحی را انتخاب نموده تا به نمایندگی از آنها اداره امور جامعه را به دست بگیرند.
بنابراین مردم عزیز ما باید با دوری از هر گونه تبلیغات سوء و غوغا سالاری که مراکز تبلیغاتی غربی و عوامل داخلی آنها به راه می اندازند، در پای صندوق های رای حاضر شده و با انتخاب اصلح (که ما در این گفتار به بررسی خصوصیات آن می پردازیم) سرنوشت فردی و اجتماعی خود را برای رسیدن به سعادت ابدی رقم بزنند.
انتخابات تعیین کننده سرنوشت فردی و اجتماعی است.
  

انسان با توجه به اختیاری که خداوند متعال به او عنایت کرده است می تواند سرنوشت فردی و اجتماعی خود را انتخاب کند و یا با نوع انتخاب خود سرنوشت خود را تغییر دهد.
«ان الله لا یغیر ما بقوم محتی یغیروا ما بانفسهم»[6]؛ به درستی که خداوند حال قومی را تغییر نمی دهد تا اینکه آنها خود حالشان را دگرگون سازند. و این بر اساس سنت هایی است که خداوند متعال در عالم قرار داده و هیچگونه تغییر و تبدیل نیز در آن راه ندارد و لذا انسان نتیجه کاری را که در دنیا انجام داده به صورت مادی و معنوی به طور قطع خواهد دید.

ادامه مطلب...

هفته معلّم مبارک

امام علی علیه السلام: به احترام پدر و معلّمت از جای برخیز هرچند که فرمان روا باشی.

غررالحکم، ص136

اقتصادنا و اقتصاد ما

بیش از ۵۰ سال از نگارش کتاب اقتصادنا می‌گذرد. بسیاری از زوایای این گنجینه بزرگ از معارف اقتصاد اسلامی، نظام‌های اقتصادی، روش‌شناسی و فلسفه اقتصادی نه تنها تاکنون ناشناخته مانده بلکه از دیدگاه بنده برخی برداشت‌های نادرست از آن نیز شده است که فرصت طرح آنها در اینجا نیست. سؤالی که می‌خواهم توجه شما را به آن جلب کنم این است که نظریات شهید صدر در کتاب «اقتصادنا» به چه میزان و چگونه می‌تواند در «اقتصاد ما» به‌کار گرفته شود و فرآیند مطالعات اقتصاد اسلامی در کشور ما را که بعد از انقلاب اسلامی سرعت گرفت شتاب دهد و نقطه عطفی در این مطالعات باشد.

بنده بر این باورم که شهید صدر نخستین متفکر اسلامی است که قبل از انقلاب اسلامی، مسائل اقتصادی را با رویکرد سیستمی بررسی کرده است. دیدگاه بنده در اقتصاد اسلامی که قبل از انقلاب اسلامی بسیار متأثر از شهید صدر بود بعد از انقلاب اسلامی و استقرار نظام حکومت اسلامی، به «تنظیم و تدبیر امور اقتصادی مسلمین» با حفظ رویکرد سیستمی تغییر جهت داد که یکی از نخستین ثمرات آن برگزاری چندین نشست تخصصی در سال‌های نخستین انقلاب اسلامی در دانشگاه امام صادق علیه‌السلام تحت عنوان «جایگاه احکام و تئوری‌های اقتصادی در تنظیم امور اقتصادی مسلمین» بود.

برخی نکات مرتبط با این رویکرد را در سخنرانی «نظریه‌ی تعادل عمومی در اقتصاد اسلامی: «رویکرد نظام‌سازی» در سومین کنگره‌ی جهانی علوم انسانی اسلامی که آبان ماه ۱۳۹۴ در تهران برگزار شد مطرح نمودم. اکنون می‌خواهم رابطه دیدگاه شهید صدر با این رویکرد را به اجمال تبیین نمایم. اجازه می‌خواهم در ادامه عرایضم، برخی نکات را به اجمال عرض کنم:

ادامه مطلب...

یاد_مرگ_قیامت

 

شیخ_صدوق رضوان‌الله‌تعالی‌علیه؛ از حضرت صادق علیه‌السلام روایت کرده که مردی از اَخیار را در قبرش نشاندند و گفتند: 

ما صد تازیانه به تو می‌زنیم از عذاب خدا، گفت: من طاقت ندارم. پس کم کردند تا رساندند به یکی و گفتند، چاره‌ای از یک تازیانه نیست.

گفت: به چه سبب مرا می‌زنید؟ گفتند، به سبب آنکه نماز خواندی روزی به غیر وضو، و گذشتی بر ضعیفی پس او را یاری نکردی.

پس او را یک تازیانه از عذاب الله زدند که قبرش مَمْلوّ از آتش شد.

منبع: بحارالانوار، ج٦، ص۲۲۱.

گفتار ناب

 

رسول اکرم (ص) می فرمایند:

شش چیز را برای من ضمانت کنید تا من بهشت را برای شما ضمانت کنم،

راستی در گفتار، وفای به عهد ، برگرداندن امانت ، پاکدامنی ، چشم بستن از گناه و نگه داشتن دست(ازغیر حلال)

معدن الجواهر ص53- نهج الفصاحه ص216-ح321

  

طرح سوال

  

آيا ولايت فقيه در کنار دولت باعث تعدد مراکز تصميم گيری نيست؟!؟

1 - در نظام جمهوري اسلامي ايران، از آن‌جا كه منشأ مشروعيت نظام، الهي و ديني است، اصل ولايت فقيه كه برگرفته از روايات و اصول و قواعد حقوقي اسلام است، بر مجموعه‌ي قواي سه گانه‌ي كشور از جمله قوه‌ي مجريه و مسئولان آن اشراف و نظارت دارد تا حافظ اسلامي بودن نظام باشد. ساير قواي موجود در نظام سياسي اسلام نيز به عنوان بازوان رهبري و زمينه‌ساز و مجري مقررات اسلام هستند. در چنين نظامي، هرگاه اين اصل تضعيف شود و يا ناديده گرفته شود، اصل مشروعيت نظام زير سؤال مي‌رود.

2- در اصول متعدد قانون اساسي، از جمله اصول 107 ، 57 ، 5 و 110 ولايت امر و رهبري نظام اسلامي ايران بر عهده‌ي فقيه عادل و با تقوي، شجاع، آگاه به زمان و مدير و مدبر نهاده شده است. بنابر اين، جايگاه رهبري در جمهوري اسلامي ايران - شرعاً و قانوناً - جايگاهي بس رفيع و عالي مي‌باشد. وجود و نظارت رهبري بر كليه‌ي شئون نظام، موجب اسلامي بودن نظام خواهد بود.

ادامه مطلب...

مطالب بیشتر...